חזרה
קוסקוס מתוק
קוסקוס מסמל שפע ולכן הוא חלק משולחן החג. בסעודת ראש השנה נהוג להגיש קוסקוס מתוק כסמל לשנה מתוקה.
מצרכים (ל-10 מנות):
1 ק"ג סולת
1/2 כוס שמן
1 כפית מלח
2-3 בצלים פרוסים
8 שזיפים מיובשים
8 משמשים מיובשים
חופן צימוקים
1/4 כוס מים
2 כפות סוכר
1 כף קינמון
100 גרם שקדים קלופים
100 גרם אגוזי מלך
1/3 כוס שמן
הכנת הקוסקוס:
- שופכים בהדרגה את הסולת לקערה, בכל פעם רבע מהכמות. מוסיפים מים לפי הצורך, מערבבים ומפרידים בידיים לגרגרים דקים ללא גושים.
- יוצקים מים לסיר האידוי (התחתון) עד מחציתו ומביאים לרתיחה. כשהמים רותחים, מניחים מעל את חלקו העליון והמחורר של סיר האידוי, שופכים אליו את הסולת, מכסים במכסה ומבשלים כ-15 דקות.
- מסירים מהאש. מעבירים את חלקו העליון (המחורר) של הסיר ביחד עם הקוסקוס מתחת לברז ומרטיבים את הקוסקוס החם. מניחים ל-10 דקות בכדי שהמים ייספגו. מעבירים לקערה.
- מוסיפים לקוסקוס 1/4 כוס שמן ואת המלח, מערבבים היטב ומחזירים לסיר האידוי מעל סיר המים. מרתיחים את המים, ומבשלים 15 דקות נוספות.
הרוטב:
- מטגנים את הבצלים עם 1/4 כוס השמן הנותרת, עד להשחמה. שומרים בצד את הבצלים המטוגנים ואת השמן משאירים במחבת.
- למחבת המשומנת מוסיפים את השזיפים, המשמשים והצימוקים. מוסיפים את המים, הסוכר והקינמון ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש.
- שוטפים את השקדים והאגוזים, ומייבשים.
- קולים במחבת את השקדים עם כ-1/3 כוס שמן עד להשחמה, ולקראת הסוף מוסיפים את האגוזים לחימום מהיר. מוציאים את השקדים והאגוזים מהמחבת.
- יוצקים את הרוטב (ללא הפירות המיובשים) מעל קערת הקוסקוס ומערבבים היטב.
- מוזגים את הקוסקוס המתוק לצלחת הגשה ומעטרים עם הבצלים המטוגנים, הפירות המיובשים, השקדים והאגוזים.
