דגים חריפים בנוסח מרוקאי
מתכון של אורית אסייג, ראש מינהל החינוך בעיריית עכו, מתוך הספר "טעימות מעכו"
מרכיבים (ל-6 מנות):
3 דגי ים או בריכה (מושט, בורי, לוקוס(
צרור כוסברה
2 פלפלים אדומים
2 פלפלים אדומים חריפים )טריים או מיובשים, חצויים לאורך(
10 שיני שום (מתוכן 6 לא קלופות אך שטופות היטב ו-4 קלופות ופרוסות דק(
מלח
פלפל שחור גרוס
¾ כוס שמן קנולה
2 כפות פפריקה אדומה
 ½כפית כורכום
½ כפית פפריקה חריפה או צ'ילי גרוס )אם אוהבים חריף(
הכנה:
- מנקים את הדגים, מסירים קשקשים ואת הראשים )למעט לוקוס, אותו עדיף לבשל עם הראש).
 - מחלקים כל דג, בהתאם לגודלו, ל-2-3 חלקים.
 - מפזרים מלח על הדגים.
 - שוטפים היטב את הכוסברה ומחלקים את הצרור לשניים. מחצית משאירים עם, ומחצית מפרידים לעלים בלבד וקוצצים אותם היטב.
 - בסיר שטוח ורחב שמים גבעולי כוסברה, פלפלים אדומים, ופלפלים חריפים, ומפזרים את שיני השום עם הקליפה. מניחים מעל את הדגים.
 - יוצקים לסיר כוס מים ומביאים לרתיחה על אש גדולה.
 - כשהתבשיל רותח, מנמיכים מעט את האש ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
 - מערבבים היטב את השמן עם הפפריקה והכורכום, ויוצקים על הדגים.
 - מפזרים מעל את שיני השום הפרוסות והכוסברה הקצוצה.
 - ממשיכים לבשל על אש נמוכה כחצי שעה. מדי פעם אוספים רוטב בעזרת כף ויוצקים על הדגים בעדינות, מבלי לפורר אותם.
 - כאשר הנוזלים מצטמצמים ונוצר רוטב סמיך, מסירים מהאש ומגישים.
 
