גפילטע פיש
של מסעדת קיטון, מתוך הספר "עולם של טעמים"
                        
מרכיבים:
6 בצלים קצוצים
דג קרפיון נקי מעצמות
5 ביצים קשות
¾ כוס קמח מצה
3 ביצים
4 כפות מלח
½ כף פלפל לבן
5 כפות סוכר
2 גזרים חתוכים לפרוסות
3 בצלים קצוצים                
הכנה:
- מטגנים מחצית מהבצלים הקצוצים עד שהם משחימים קלות.
 - טוחנים במטחנת בשר את הדג, הביצים הקשות, הבצל המטוגן והבצל הקצוץ.
 - מוסיפים לתערובת את קמח המצה והביצים הלא מבושלות ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
 - מכסים ומניחים בצד ל-1/2 שעה לפחות.
 - ממלאים בסיר בינוני מים עד לגובה הידיות. מוסיפים את המלח, הפלפל הלבן, הסוכר, הגזרים והבצלים הפרוסים. מביאים לרתיחה.
 - יוצרים מתערובת הדגים קציצות. שמים את הקציצות בסיר, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-40 דקות.
 
